ПΔ ОРФЕЈСтоловиТелефон за пријављивање и информације: 064 2385635.

План: 29.01.2023 се креће у 06:00. Окупљање планинара је од 05:45 до 05:50. Дођите нешто раније пре тачног поласка, јер је јако важно испоштовати сатнице. Општина Нови Београд, тачна локација места поласка: Кликни

Подаци о стази: Дужина стазе 21км, кумулативни успон 960м, спуст 1250м Кондициона тежина: Средње тешка - Тешка.

План акције:
- Долазимо у село Брезна.
- Пролазимо поред Дебелог брда 886м.
- Излазимо на гребен и идемо преко врхова Равни сто 997м, Ниловска превоја 1079м.
- Стижемо на Камариште (Усовицу) 1375м. Камариште је правилнији назив иако на мапама чешће пише Усовица. Са врха је панорама од 360 степени и види се огроман број планина у Србији, а када је боља видљивост и у земљама окружења
- Обично пред сам врх или на самом врху се налазе полудивљи коњи. Скоро увек су тамо. Може се прићи коњима, јер су навикли на људе. Ко жели, може понети јабуке, шаргарепе. шећерну репу. То је за коње посластица, као например за људе колач или торта. Јако је битно ако неко понесе со, чак је со и најважнија за коње, јер им је преко потребна, а не могу је тако лако наћи у окружењу. Тако да ко може, нек понесе килограм и више соли и нек то сипа на неком видљивом месту. Тај савет су дали искусни локалци и добри познаваоци дивљих коња.
- Спуштамо се истим гребеном и онда идемо другом стазом ка врху Орловац 937м и силазимо у село Каменица где нас чека превоз.
- Очекивани долазак у Београд око 22:00.

Пријаве:
- Пријаве код водича на телефон 064 2385635 (viber или sms) или e-mail alpesve@gmail.com
Петар Цветковић лиценца МБ 597., Александар Цветковић лиценца МБ 607.

Цена:
- 2400 дин.

Плаћање:
- Уплата се врши преко рачуна 205-272296-37, НЛБ Комерцијална Банка АД, позив на број: 20230129, прималац ПД Орфеј, Новоградска 57, Земун (уколико вам електронска апликација захтева цео број рачуна, потребно је додати 7 нула, треба уписати рачун 205-0000000272296-37).
- Пре него што уплатите обавезно проверите да ли има слободних места.
- Плаћање се врши пре акције, није могуће платити у превозу.
- Пријава на акцију без уплате није резервација. Сваки планинар ће бити стављен на списак након уплате целог износа на рачун.
- Потребно је да приликом пријаве одмах извршите уплату како бисте обезбедили место у групи (списак се прави према редоследу уплата и затвара се по попуњавању места).

Услови отказивања::
- У случају одустајања из било ког разлога није могућ повраћај новца, нити пренос на неку од наредних акција! Пробајте да нађете замену, односно другог планинара који би уместо вас ишао на акцију и неопходно је да замена има планинарску картицу са маркицом за текућу годину (уколико замена није члан може се учланити).

Важне напомене::
- Храна из ранца (сендвичи, воће, чоколадице, орашасти плодови...).
- Препорука је да понесете најмање 2.5 л воде. Свакако ћете проценити количину воде према потребама и временским условима.
- Понети личну карту, здравствену књижицу, планинарску картицу са маркицом (обавезна је) за текућу годину.
- Уколико немате планинарску картицу са маркицом за текућу годину, можете се учланити у нашем друштву. За више детаља о учлањењу: Кликни овде
- Преузимање картице и/или маркице је на састанку друштва или у превозу на акцији (картице и/или маркице се не шаљу на кућну адресу, нити достављају на локације у граду - немамо курирску службу).
- Користити планинарску опрему прилагођену временским условима (планинарске ципеле су обавезне без обзира на тежину акцију и доба године).
- Акције се не отказују услед лоших временских прилика према прогнозама (киша, снег, врућина ...).
- Због организације није могуће ићи на планинарску акцију уз коришћење сопственог превоза.
- Није дозвољено вођење кућних љубимаца на акцију.
- Превоз планинара је од Новог Београда до крајњег одредишта и назад, уз успутну паузу, и нису предвиђена успутна стајања ради уласка/изласка планинара.
- Услед непредвиђених околности водичи имају право измене плана акције.
- Уз план акције важе одредбе из Правилника о безбедном извођењу планинарских акција: Кликни овде и Изјава о ризицима и преузимању одговорности: Кликни овде које молимо да прочитате.
- О правилном понашању планинара молимо да прочитате Правилник ПСС: Кликни овде
- На основу Службеног гласника РС бр. 2/2016, није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања, тј. не важе одредбе из Правилника о врсти и условима гаранције путовања.