ПΔ ОРФЕЈВодопади Изубре и Црквина 1516мПлан: 01.08.2021, полазак у 06:00, општина Нови Београд, тачна локација места поласка: Кликни

Водопади на реци Изубри припадају националном парку Голија. Налазе се у изузетно лепом окружењу. Далеко су од Београда и зато се ређе воде и посећују.

- Биће организоване две стазе, лакша и тежа:
- Лакша стаза обухвата водопаде на реци Изубри. То је систем од више водопада и слапова који су међу најлепшим у Србији.
- Тежа стаза обухвата водопада на реци Изубри и успон на Црквину 1516мнв.

- У договору са једним етно домаћинством може се спремити укусан ручак. Ко жели, одмах по пријави нек се изјасни да ли жели ручак да би се направила процена колико људи жели оброк. Чак постоји могућност да се за групу спреми и јагњетина. Све ћемо се договорити, као и за особе које су вегетаријанци да се и за њих спреми одговарајућа храна.

Подаци за лакшу стазу: Дужина стазе 11км, кумулативни успон 590м, спуст 590м. Кондициона тежина: Средње тешка

Подаци за тежу стазу: Дужина стазе 17км, кумулативни успон 1000м, спуст 1000м. Кондициона тежина: Средње тешка - тешка

План акције:
- Идемо превозом до обронака Голије, тачније стижемо до подручја где се спајају Радочело и Голија, као и реке Студеница и Изубра.
- Сви планинари ће се кретати уз реку Изубру и успут ћемо гледати водопаде и слапове. Први део стазе води више од 4км поред реке уз повремене преласке преко реке.
- Након тог дела настаје раздвајање. Група која иде лакшом стазом, кренуће лаганим путем ка превозу, група која иде тежом стазом, кренуће на другу страну, ићи ће на врх Црквине 1516мнв и са друге стране планине ће се спустити до превоза.
- Обе стазе су јако лепе.
- Идемо до једног једног домаћинства где ће по жељи бити организован ручак.
- Очекивани долазак у Београд до 23:00.

Фото: Драгана Корићанац

Цена:
- 1900дин за аутобус, 2400дин за минибус.
- Место у превозу резервишете уплатом целог износа цене акције.
- Не примамо уплате у превозу.
- Уплата најкасније до уторка 27.07.2021 или до попуне групе.
- Уплата може преко рачуна 205-272296-37, Комерцијална Банка АД, позив на број: 20210801. За примаоца упишите ПД Орфеј, Новоградска 57, Земун. За детаљније податке контактирајте нас.
- Сем рачуна уплата може лично на састанку друштва, сваког уторка од 17 до 19 часова.
- Најавите се телефоном (позив или СМС) пре него што дођете на састанак, јер понекад уторком се неће одржавата састанак, посебно ако су празнични дани или из неког другог разлога.
- У случају одустајања из било ког разлога није могућ повраћај новца, нити пренос на неку од наредних акција због трошкова превоза и других организационих трошкова. Могуће је место уступити другом планинару, неопходно је да има планинарску картицу са маркицом за текућу годину или се може учланити.

Пријаве:
- Пријаве, информације и уплате код водича акције:
Александар Цветковић, лиценца МБ 607 и Петар Цветковић, лиценца МБ 597, 064/1356873, alpesve@gmail.com

Напомене:
- Храна из ранца или како је наведено у тексту, ко жели нек јави да ли жели ручак. Детаљи шта се нуди и по којој цени, то ће накнадно бити саопштено. Прво да се види број заинтересованих.
- Понети најмање 2л воде.
- Понети личну карту, здравствену књижицу, планинарску картицу са маркицом за текућу годину.
- Ко нема планинарску картицу са маркицом за текућу годину, може се учланити у нашем друштву, 600дин је за планинаре до 27 година, 800дин ко има преко 27. Детаљи: Кликни
- Користити планинарску опрему прилагођену временским условима.
- Услед непредвиђених околности водичи имају право измене плана акције.
- На основу Службеног гласника РС, бр. 2/2016, није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања, тј. не важе одредбе из правилника.