ПΔ ОРФЕЈГоч, Љуктен 1216мПлан: 28.11.2021, полазак у 06:00, општина Нови Београд, тачна локација места поласка: Кликни

Идемо на шумовити Гоч. Са једне стране планине ћемо кренути, а завршићемо стазу на другом крају, у подножју Жељина. Стаза у многим деловима има четинара. У неким сегментима конфигурација терена подсећа као на медитерански регион где су четинари у близини мора.

Подаци о стази: Дужина стазе 13.5км, кумулативни успон 450м, спуст 760м. Кондициона тежина: Лака до средње тешка. До врха се стиже јако лако, после се лагано спуштамо ка Митровом пољу, са друге стране планине. Нема технички захтевних деоница. Стаза је гребенског типа са јако много видиковаца.

План акције:
- Стижемо на Гоч.
- Идемо поред Гочког језера.
- Идемо на два највиша врха Гоча, Љуктен 1216мнв и Мали Љуктен 1215мнв.
- Кретаћемо се гребеном и проћи ћемо у близини локације Врхови 994мнв.
- Идемо ка Митровом пољу, где нас чека превоз.
- Првих 6 километара је стаза која иде кроз шуму, након тога излазимо на гребен где ће бити мешавина огољених и шумских деоница. Гоч је лепа планина која обилује шумама, букова, јелова, храстова, четинарска и тако редом.
- Очекивано време доласка 22:30.

Аутор фотографије Дејан Милошевић

Цена:
- 1900дин.
- Место у превозу резервишете уплатом целог износа цене акције.
- Не примамо уплате у превозу.
- Молба је да приликом пријаве одмах извршите и уплату, будући да се резервација одговарајућег превоза врши на основу броја уплата, а не броја пријава. Такође, превоз је неопходно резервисати више дана пре акције. Пријаве без евидентиране уплате до наведеног датума за уплату одређене акције, биће поништене. Разлог томе је, поред организације превоза, и нове пријаве које су на чекању.
- Проверите да ли има слободних места пре него што уплатите.
- Уплата најкасније до уторка 23.11.2021.
- Уплата може преко рачуна 205-272296-37, Комерцијална Банка АД, позив на број: 20211128. За примаоца упишите ПД Орфеј, Новоградска 57, Земун. За детаљније податке контактирајте нас.
- Сем рачуна уплата може лично на састанку друштва, сваког уторка од 17 до 19 часова.
- Најавите се телефоном (позив или СМС) пре него што дођете на састанак, јер понекад уторком се неће одржавата састанак, посебно ако су празнични дани или из неког другог разлога.
- У случају одустајања из било ког разлога није могућ повраћај новца, нити пренос на неку од наредних акција због трошкова превоза и других организационих трошкова. Могуће је место уступити другом планинару, неопходно је да има планинарску картицу са маркицом за текућу годину или се може учланити.

Пријаве:
- Пријаве, информације и уплате код водича акције,
Александар Цветковић, лиценца МБ 607, Петар Цветковић, лиценца МБ 597, тел: 064/1356873, alpesve@gmail.com

Напомене:
- Храна из ранца.
- Понети најмање 2.5л воде.
- Понети личну карту, здравствену књижицу, планинарску картицу са маркицом за текућу годину.
- Ко нема планинарску картицу са маркицом за текућу годину, може се учланити у нашем друштву, 600дин је за планинаре до 27 година, 800дин ко има преко 27. Детаљи: Кликни
- Користити планинарску опрему прилагођену временским условима.
- Услед непредвиђених околности водичи имају право измене плана акције.
- На основу Службеног гласника РС, бр. 2/2016, није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања, тј. не важе одредбе из правилника.