ПΔ ОРФЕЈ


Акција бр. 005"Богојављански успон на Бељаницу", Бељаница 1339мПлан: 18.11.2019, полазак у 06:00, општина Нови Београд, тачна локација места поласка: Кликни

Подаци о стази: Дужина стазе 18км, кумулативни успон/спуст по 1000м. Кондициона тежина: Средње тешка - тешка. Стаза којом се крећемо је кружна и обележена


ПСК "Ресава " из Стрмостена организује традиционалну акцију "Богојављански успон на Бељаницу " и позива планинаре да се придруже зимском успону.

Важна напомена: неколико дана пре извођења акције, у зависности од временских услова и стања на терену, организатори ће донети одлуку да ли ће се ићи трасом која је наведена или ће изменити смер исте, такође постоји могућност само јужном страном да се пењемо на врх Бељанице. Сви планинари ће бити благовремено обавештени о свим изменама.

План акције:
- Стижемо до ресторана Ђула у Стрмостену.
- Пријава организатору успона.
- Припрема за планинарење.
- Организатор акције је понудио два термина за полазак, 08:00 и 08:30.
- Крећемо ка Церјаку и Дугог долу.
- Настављамо ка Бељаници 1339м.
- Приближно време повратка у ресторан је око 15:00.
- Повратак у Београд до 22.

Цена:
- 1400дин за преко 40 планинара, 1550дин до 40 планинара, 1700дин до 20 планинара.
- Место у превозу резервишете уплатом целог износа цене акције.

Пријаве и уплате:
Александар Цветковић, лиценца МБ 607, тел: 064/1356873, info@pdorfej.com
Петар Цветковић, лиценца МБ 597, тел: 064/3126630,
- У случају одустајања из било ког разлога, планинар је дужан да нађе планинара који ће га заменити, иначе се новац не враћа.
- Уплата најкасније до среде 15.01.2020 или до попуне групе.
- Уплата може лично или преко рачуна 205-272296-37, Комерцијална Банка АД. Позив на број 20200118/005. За сврху уплате уписати: Уплата за планинарску акцију, за адресу примаоца: ПД ОРФЕЈ, Новоградска 57, 11080 Земун. За детаљније податке у вези са акцијом контактирајте нас.

Напомене:
- Храна из ранца или ко жели, биће организован ручак око 15:30 за све учеснике акције (планинарски пасуљ, цену ће организатори знати неколико дана пред акцију и јавиће се свим планинарима који су заинтересовани). За ручак се пријављујете приликом пријављивања за учешће на акцији.
- Понети најмање 2л воде.
- Понети личну карту, здравствену књижицу, планинарску картицу са маркицом за текућу годину.
- Ко нема планинарску картицу са маркицом за текућу годину, може се учланити у нашем друштву, 600дин је за планинаре до 27 година, 800дин ко има преко 27. Учлањење може и у превозу. Детаљи: Кликни
- Користити планинарску опрему предвиђену за зимске услове, као и осветљење (чеоне лампе).
- Домаћин и организатор акције је ПСК Ресава из Стрмостена.
- Организатор акције обезбеђује више водича на стази.
- Организатор не сноси одговорност за евентуалне повреде и несрећне случајеве изазване самовољом појединаца, здравственим проблемима учесника, несреће узроковане дејством алкохола и недозвољених супстанци, повреде настале због неадекватне опреме неприлагођене условима успона.
- Организатор није одговоран за учеснике који крен у на стазу самостално, пре или након организованог поласка (или полазака), као ни за учеснике који одаберу други правац кретања од предвиђеног.
- Водичи успона задржавају право да учеснике без одговарајуће опреме, као и оне који се непримерено односе према организаторима, природи или другим учесницима не поведу на стазу или искључе из групе.
- Услед непредвиђених околности водичи, као и организатор акције имају право измене плана акције.