ПΔ ОРФЕЈБогојављенски успон на БељаницуПлан: 22.01.2022, полазак у 06:00, општина Нови Београд, тачна локација места поласка: Кликни

Подаци о стази: Дужина стазе 18км, кумулативни успон и спуст по 1000м. Кондициона тежина: Средње тешка - тешка. Ниједна стаза сличног типа није тешка, ако се иде лаганије и ако се праве успутне краће паузе. Нема технички захтевних деоница. Обично сви прођу целом стазом. Биће на стази више водича.

План акције:
- Стаза креће са 348мнв.
- Прелазимо преко мостића реку Ресаву.
- Кретаћемо се преко падине Лисине.
- Даље стаза наставља преко Церјака 695мнв.
- На отприлике 300м од главне стазе се иде на видиковац Склопови са кога се види кањон Ресаве.
- Настављамо преко Дугог дола.
- Улазимо у лепу букову шуму и тај део припада регији Капута. Ту је условно нешто стрмија стаза и обично планинари који нису у најбољој кондицији на више места праве краће успутне паузе.
- Прелазимо преко коте 1192мнв.
- Бонус 1: ко жели, непосредно након изласка на Бељанички плато, у близини је једна атрактивна стена. Није компликована за пењање.
- Излазимо на Бељаницу 1339мнв. То је и највиши врх, истог назива као и планина.
- Крећемо Рибарском падином.
- Бонус 2: ко жели, може ићи нешто јужније од стазе, излази се на атрактивне стене са којих се пружају лепи видиковци.
- Спуштамо се лепом шумском стазом, ту се мора ићи опрезније, посебно у делу ближе водопаду Лисине, јер може понекад бити клизаво.
- Бонус 3: ко жели, у близини су каскаде Врело. То је место где извире вода из стена и праве се лепи слапови. Након тога можемо отићи и обићи и водопад Лисине који је неколико стотина метара јужније у односу на то Врело.
- Очекивано време доласка 22:00.

Цена:
- 1500дин за велики аутобус и преко 40 планинара. Доплата 300дин за мањи број планинара.
- Место у превозу резервишете уплатом целог износа цене акције.
- Не примамо уплате у превозу.
- Молба је да приликом пријаве одмах извршите и уплату, будући да се резервација одговарајућег превоза врши на основу броја уплата, а не броја пријава. Такође, превоз је неопходно резервисати више дана пре акције. Пријаве без евидентиране уплате до наведеног датума за уплату одређене акције, биће поништене. Разлог томе је, поред организације превоза, и нове пријаве које су на чекању.
- Проверите да ли има слободних места пре него што уплатите.
- Уплата најкасније до уторка 18.01.2022.
- Уплата може преко рачуна 205-272296-37, Комерцијална Банка АД, позив на број: 20220122. За примаоца упишите ПД Орфеј, Новоградска 57, Земун. За детаљније податке контактирајте нас.
- Сем рачуна уплата може лично на састанку друштва, сваког уторка од 17 до 19 часова.
- Најавите се телефоном (позив или СМС) пре него што дођете на састанак, јер понекад уторком се неће одржавата састанак, посебно ако су празнични дани или из неког другог разлога.
- У случају одустајања из било ког разлога није могућ повраћај новца, нити пренос на неку од наредних акција због трошкова превоза и других организационих трошкова. Могуће је место уступити другом планинару, неопходно је да има планинарску картицу са маркицом за текућу годину или се може учланити.

Пријаве:
- Пријаве, информације и уплате код водича акције,
Петар Цветковић, лиценца МБ 597, Александар Цветковић, лиценца МБ 607, тел: 064/1356873, alpesve@gmail.com

Напомене:
- Храна из ранца.
- Понети најмање 2.5л воде.
- Понети личну карту, здравствену књижицу, планинарску картицу са маркицом за текућу годину.
- Ко нема планинарску картицу са маркицом за текућу годину, може се учланити у нашем друштву, 600дин је за планинаре до 27 година, 800дин ко има преко 27. Детаљи: Кликни
- Користити планинарску опрему прилагођену временским условима.
- Понети батеријске лампе. Оне се у принципу увек носе без обзира на било коју тежину и дужину стазе.
- Услед непредвиђених околности водичи имају право измене плана акције.
- На основу Службеног гласника РС, бр. 2/2016, није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања, тј. не важе одредбе из правилника.