ПΔ ОРФЕЈАлмаж, РумунијаАлмаж је планински масив у Румунији. Обићи ћемо један његов сегмент. Идемо на атрактивни стеновити плато са румунске стране Ђердапске клисуре. Плато је у близини села Дубова. Обићи ћемо више прелепих видиковаца који се налазе изнад литица које гледају на Мали и Велики Казан на Дунаву и преко реке је Мироч. Ми ћемо бити на територији националног парка Порциле де Фиер или у преводу Гвоздена капија.

За улазак у Румунију је потребан пасош (проверите валидност и притом потребно је да важи још 90 дана од тренутка изласка из Румуније, то важи за целу Шенген зону). Није потребан ниједан други документ (разни тестови и слично).

План: 21.08.2022, окупљање планинара од 05:45 до 05:50. Тачан полазак у 06:00. Дођите нешто раније пре тачног поласка, јер је јако важно испоштовати сатнице. Општина Нови Београд, тачна локација места поласка: Кликни

Имајући у виду да је учестао број људи који откажу и не уплате, а потребно је регулисати уплате због ангажовања одговарајућег превоза знатно унапред и плаћања превознику (кога не интересује број и разлози отказа, већ уплата за превоз по договору), измењени су услови пријављивања:
- Проверите обавезно да ли има слободних места пре него што уплатите.
- Сваки планинар ће бити стављен на списак након уплате целог износа на рачун.
- Молба је да приликом пријаве одмах извршите уплату из више разлога, између осталог да се на време пошаље списак планинара превознику и због других организационих и административних обавеза и да резервишете за себе сигурно место у превозу.
- Пријава на акцију без уплате није резервација.
- У случају одустајања из било ког разлога није могућ повраћај новца, нити пренос на неку од наредних акција због трошкова превоза и других организационих трошкова. Покушајте да нађете замену, односно другог планинара који би уместо вас ишао на ту акцију и неопходно је да замена има планинарску картицу са маркицом за текућу годину или се може учланити.
- Уплата je преко рачуна 205-272296-37, Комерцијална Банка АД, позив на број: 20220821. За примаоца упишите ПД Орфеј, Новоградска 57, Земун. За детаљније податке контактирајте нас.
- Учесници акције су у обавези по прописима да имају картицу са маркицом за текућу годину.
- Ако немате планинарску картицу учлањење је обавезно. На сајту постоји одељак за учлањење где је све детаљно објашњењо шта је потребно.
- Сајтови за временске прогнозе јако често погреше, тако да се не отказују акције због тога.

Подаци о стази: Дужина стазе 10км, кумулативни успон 450м, спуст 450м. Кондициона тежина: Лака до средње тешка.

План акције:
- Ићи ћемо по целом гребену и на сваких неколико стотина метара ће се појавити бар један видиковац који је изузетне лепоте.
- Има бар 10 видиковаца на стази. Углавном су неименовани, док се један зове Белведере.
- Постоје два врха на које ћемо ићи:
- Ћукарул Маре (Велики Ћукарул) 318мнв.
- Ћукарул Мик (Мали Ћукарул) 311мнв.
- Сваки видиковац је за себе и гледа на различите сегменте Ђердапске клисуре и околне планине. То је једна од најлепших и најатрактивнијих стаза на целом току Дунава.
- Очекивани долазак у Београд до 23:00.

Цена:
- 2500дин.

Пријаве:
- Пријаве, информације и уплате код водича акције,
Александар Цветковић, лиценца МБ 607, Петар Цветковић, лиценца МБ 597, тел: 064/1356873, alpesve@gmail.com

Напомене:
- Храна из ранца.
- Понети најмање 2л воде.
- Понети пасош, личну карту, здравствену књижицу, планинарску картицу са маркицом за текућу годину.
- Ко нема планинарску картицу са маркицом за текућу годину, може се учланити у нашем друштву, 600дин је за планинаре до 27 година, 800дин ко има преко 27. Детаљи: Кликни
- Користити планинарску опрему прилагођену временским условима.
- Услед непредвиђених околности водичи имају право измене плана акције.
- На основу Службеног гласника РС, бр. 2/2016, није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања, тј. не важе одредбе из правилника.